×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Klämdagar för vissa väcker heta känslor

2013-05-30, Tidningenvision.se

Personalen i öppenvården i Umeå är upprörda. Plötsligt måste de arbeta åtta dagar mer per år. Övriga kolleger inom individ- och familj får behålla lediga klämdagar.

– Det känns så orättvist, säger Gabriella Sjöström Green, som arbetar som behandlingsassistent inom Bryggans öppenvård i Umeå.

I år slutade hon klockan 17 på Valborgsmässoafton och klämdagen efter Kristi himmelsfärd var en helt vanlig arbetsdag.

Sedan den 1 april gäller nya regler för de cirka 40 personer som jobbar i individ- och familjeomsorgens öppenvård.

De socialsekreterare som där­emot arbetar med myndighetsutövning i andra delar av individ- och familjeomsorgen får även i fortsättningen ledigt på klämdagar och kortare arbetsdagar från april till september.

Rätten till kortare arbetstid finns nedskrivet i ett så kallat kontorsbeslut som arbetsgivaren fattade redan 1966. Alla som arbetade på kommunens socialkontor skulle omfattas. Men nu menar socialtjänstens ledning att öppenvården, som organiserades i sin nuvarande form runt 2005, har fått samma rättigheter ”av misstag”.

– Det är bara att beklaga att det inte gick rätt till från början. Äldreomsorgens öppenvårdsverksamhet har ju inte haft denna förmån, och vi vill att hela öppenvården ska ha samma villkor, säger Helen Andersson, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen.

Hon hänvisar till att Umeås politiker har gett i uppdrag att bättre anpassa verksamheten efter brukarnas behov.

– Det blir fler arbetsdagar och jag förstår att det inte känns roligt, men vi måste finnas tillgängliga när våra medborgare har behov.

Gabriella Sjöström Green tycker att alla eller ingen ska ha lediga klämdagar. Hon ser inte några fördelar för brukarna att hon numera måste jobba klämdagar.

– Motiveringen håller inte. Vi har inget öppet intag, vi har inbokade samtal där vi behandlar. Alla ärenden är remitterade från socialsekreterare som fattar myndighetsbeslut, och de är ju lediga.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum