×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Jag har tvångsintegrerat mig själv”

2013-05-30, Tidningenvision.se

Fortfarande finns stora hinder för utlandsfödda att göra karriär, vare sig det handlar om arbetslivet eller inom facket. Det anser Saime Civas som fick nominera sig själv när hon ville engagera sig fackligt.

– Visst är bra att representativiteten har blivit bättre, men jag misstänker att glappet är större på högre nivårer, säger Saime Civas, ledamot i centrala RIM, och tar ett exempel på hur det kan gå till någon med utländsk bakgrund vill engagera sig i facket.

– En välutbildad person jag känner ville ha fackliga uppdrag. Vad hände? Jo, den enda post hon erbjöds var att bli revisor. Jag säger inte att det är diskriminering, men man tar i alla fall inte tillvara kompetensen hos en person som kan bli en förebild för nästa generation.

Själv är hon sektionsordförande för Vision i Stockholm, en förhållandevis hög position i facket alltså. Men på samma sätt som hon en gång fick skapa sin egen projektledartjänst för att få jobb, har hon nått dit på eget initiativ.

–Vi sektionsordförande  med utländsk bakgrund har tagit oss hit för att ingen annan ville ha uppdraget. Ingen har frågat oss. Vi har tvångsintegrerat oss själva, är min uppfattning.

Nu har Saime Civas rekryterat två nya ledamöter med utländsk bakgrund till sin styrelse. Och det finns mycket fackligt arbete att göra när det gäller integration i arbetslivet, anser hon. Till exempel när det gäller ungdomsarbetslösheten.

– Och även möjligheterna till karriärväxling. Ta socialsekreterare till exempel, hur många invandrare blir biträdande chefer?

I höst ska Saime Civas samarbeta med föreningen Interfem om hur man kan   motverka rasism och  sexism på arbetsplatsen. Och hon tycker det är dags för en mångfaldskampanj i Vision. På samma sätt som jämställdhet och lika ständigt är på dagordningen borde man agera kraftfullt för att lyfta frågor som rör mångfald i arbetslivet, till exempel den höga arbetslösheten bland invandrare.

– Om alla gör det i en kampanj skulle det få effekt. Det finns väldigt många som inte får jobb. Det måste vi reagera starkt emot, säger Saime Civas.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum