×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vårdcentraler i konkurs

2013-06-25, Tidningenvision.se

Det privata vårdbolaget Sensia avvecklar vårdcentraler på sju orter i Sverige. Flera medlemmar i Vision riskerar att mista sina jobb.

Sensia sätter tre dotterbolag i konkurs och avvecklar vårdcentraler i Kalmar, Hultsfred, Boden, Luleå, Sundsvall, Piteå och Skellefteå. Orsaken är enligt företaget att den ersättning landstingen betalar per patient har minskat samtidigt som kostnaderna ökar.

Sensia växte kraftigt för några år sedan, startade och köpte upp företagshälsovårder och öppnade vårdcentraler när det fria vårdvalet infördes. Bolaget har totalt cirka 600 anställda på ett 40-tal orter i landet.

Men sedan ett drygt år har det varit neddragningar i flera omgångar inom primärvården konstaterar ombudsman Åsa Bäcklin som företräder Visions medlemmar.

– Totalt har det funnits cirka 30 Visionmedlemmar på Sensia i Sverige, men de flesta har redan slutat när man dragit ned på administrativ personal. Bland annat har anställda som jobbat med marknadsföring fått gå. Nu är det inte mer än 6-7 medlemmar kvar, säger Åsa Bäcklin som tycker att företaget kunde hanterat läget bättre.

– Jag tycker det är dåligt. Det har inte varit schysst mot personalen. Man har försökt omkonstruera i flera omgångar utan att lyckas. Som anställd blir man invaggad i falsk säkerhet, för att ett halvår senare få ett nytt besked att man måste sluta.

Hur personalen berörs på de vårdcentraler som sätts i konkurs är inte klart. I de fall vårdcentralerna stängs mister de anställda sina jobb och får i stället betalt via statliga lönegarantin. På andra ställen där möjligheterna att driva vårdcentraler är bättre kanske konkursförvaltaren kan hitta andra intressenter som vill ta över verksamheten.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum