×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Region Skåne slipper betala rekordvite

2013-06-05, Tidningenvision.se

Arbetsmiljöverket beslutade att sjukhuset i Lund, med hot om vite på 4,3 miljoner konor, skulle rätta till allvarliga brister i arbetsmiljön. Men kraven var för luddiga och nu slipper Region Skåne betala.

I december 2012 gjorde Arbetsmiljöverket två inspektioner och konstaterade att arbetsbelastningen på akutmottagningen i Lund var så hård att den innebar en risk för personalens hälsa. Verket beslutade att sjukhuset skulle anpassa arbetsbelastningen så att den berörda personalen kan ta hand om patienterna utan risk för hög psykisk belastning.

Region Skåne överklagade vitesföreläggandet till förvaltningsrätten. Arbetsgivaren ansåg bland annat att Arbetsmiljöverket inte tog hänsyn till att det ligger i akutverksamhetens natur att arbetsbelastningen varierar mycket och att arbetet kräver stor flexibilitet hos medarbetarna.

–Vi tycker också att delar av föreläggandet är så oprecist formulerade att det är svårt och till viss del omöjligt att avgöra på vilket sätt föreläggandet ska uppfyllas, sade regiondirektören Jonas Rastad.

Nu går förvaltningsrätten på arbetsgivarens linje och upphäver Arbetsmiljöverkets beslut. Arbetsmiljöverkets föreläggande är för luddigt skrivet och uppfyller inte kraven på precision och tydlighet när det gäller vilka brister som finns och vad arbetsgivaren ska göra för att uppfylla kraven.

Mats Ryderheim, tillsynsdirektör på Arbetsmiljöverket i Malmö, säger till tidningen City att arbetsförhållandena fortfarande är oacceptabla och att man kommer att göra en ny fördjupad tillsyn i höst.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Foto: Privat.

Vad säger patienterna om att du är med på ronden?

Fem frågor till Kim Björn medicinsk sekreterare i Norrtälje sjukhus, avdelning 3 (kirurgen).  2019-08-19

Foto: Mostphotos

Onödig oro över e-journaler

E-journaler kommer att innebära ökad arbetsbelastning. Det befarade många läkare inför lanseringen för några år sedan. Men ny forskning visar att det inte alls blev så.  2019-08-19

Medicinska sekreteraren Vanja Kronlund handleder Lina Langebro och Klara Persson. Foto: André de Loisted

Öppnar för fler praktikanter

Utan fler praktikplatser kan utbildningarna för ­medicinska sekreterare inte växa. Men många ­arbetsgivare saknar både handledare och fysiskt ­utrymme. Skånes universitetssjukhus har infört en ny modell för att lösa problemet.  2019-08-19

Amanda Hansson Veronica Johansson, Josefine Carlsson och Erik Hellstrand-Junhem är missnöjda med de löner som erbjuds. Foto: Marlin Johansson

Studenter kräver högre löner

”Orimligt låga”. Så beskriver studenterna som går den tvååriga utbildningen till vårdadministratör i Region Jönköpings län de löner de erbjuds under sommaren i väntan på att nästa termin ska börja.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb