×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Överklagade upphandlingar kan ta lång tid

2013-06-27, Tidningenvision.se

Sju procent av alla upphandlingar överklagas. En utredning från Konkurrensverket visar att handläggningstiden i domtolarna kan ta längre tid än ett halvår.

Hälften av alla överprövningar avgörs på kortare tid än två månader, men nästan alla förvaltningsrätter hade i fjol ärenden som tog längre tid än ett halvår att avgöra. Den längsta handläggningstiden var 22 månader.

Konkurrensverket anser att det borde finnas möjligheter att snabba på hanteringen för att därigenom minska de negativa konekvenserna för upphandlande myndigheter, medborgare och leverantörer. Bland annat stödjer man förlaget från upphandlingsutredningen att upphandlingsmål ska avgöras färre domstolar med specialistkompetens. Konkurrensverket tycker också att domstolarna ska kunna ge besked om när de kommer att fatta beslut.

Rapporten visar också att 29 procent av alla överprövningar slutar med att den klagande leverantören får rätt. Vidare att andelen överklagade upphandlingar är störst i landstingen och att det är vanligast med överklaganden på upphandlingar som gäller transporter och kontors- och datorutrustning.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum