×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nya lönen klar i flera kommuner

2013-06-13, Tidningenvision.se

I nästan var femte kommun är de nya lönerna för Visions medlemmar klara. De flesta får löneökningar på mellan 2,6 och 3,0 procent.

Fakta

Enligt det nya löneavtalet mellan Vision och Sveriges Kommuner och Landsting ska lönerna under 2013 öka med minst 2,6 procent i genomsnitt. 2014 ska löneökningarna bli minst 2,2 procent.

Under 2015 och 2016 finns ingen nivå för hur stora löneökningarna ska bli.

För de medlemmar som är chefer är avtalet sifferlöst under hela perioden.

I år ska löneökningarna för Visions medlemmar i kommuner och landsting bli minst 2,6 procent i genomsnitt. För medlemmar som är chefer finns inga siffror i avtalet.

Nu börjar flera avdelningar bli klara. I Pajala blev löneökningen för de vanliga medlemmarna 2,8 procent i snitt.

– Vi har kämpat för att få ut de nya lönerna så tidigt som möjligt och de ska komma på junilönen. Men man når ju inte ända fram med allt. Det finns alltid förbättringsmöjligheter i löneprocessen, som till exempel kvaliteten på lönesamtalen, säger Sixten Olli, Visions avdelningsordförande i Pajala.

I Pajala fick Visionmedlemmarna med arbetsledande uppgifter 2,1 procent i snitt.

– Men eftersom de tjänar mer fick de större löneökningar i kronor, säger Sixten Olli.

I Ängelholm kom den nya lönen redan i maj. Medlemmarna som inte är chefer fick 3,46 procent i snitt medan chefsmedlemmarna fick nästan 4 procent.

Även i Gävle kommun fick cheferna stora löneökningar. Både Vision och arbetsgivarna var överens om att satsa extra på chefer inom omvårdnadsförvaltningen eftersom deras löner låg lägre än andra likvärdiga tjänster. Resultatet blev 5,43 procent i snitt – upp till 3 500 kronor i månaden.

en Undersökning från Tidningen Vision visar att cirka 40 procent av avdelningarna räknar med att den nya lönen ska betalas ut i juni. Något fler räknar med att pengarna kan dröja ända till hösten.

I Nynäshamn hålls den första överläggningen i slutet av augusti eftersom det saknas personal på arbetsgivaravdelningen.

– Vi har viss förståelse för att det är svårt om man saknar folk, men löneöversynen är något som borde prioriteras. Det här kommer att innebära väldigt sena löner, jag hoppas att det blir klart innan årsskiftet, säger Visions ordförande Ann-Charlotte Jalakas.

Ännu har man inte bestämt om man ska satsa på några särskilda yrkesgrupper i löneöversynen. Från medlemmarna har Ann-Charlotte Jalakas fått signaler om att assistentgrupperna borde prioriteras.

– Så kan det nog bli, men vi är inte riktigt färdiga med den diskussionen, säger hon.

138 av de 234 avdelningarna har svarat på Tidningen Visions enkät. Inget av de 13 landstingen som svarat är klara.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum