×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kritiserat journalsystem måste snart bytas ut

2013-07-15, Tidningenvision.se

Det nya journalsystemet som Region Skåne just nu håller på att införa på alla vårdcentraler har kritiserats hårt av facken. Om några år måste det antagligen bytas ut eftersom det inte passar ihop med sjukhusens nya system.

Både läkarsekreterare och läkare har kritiserat det nya systemet för att det är svårt att använda och skapar både fysiska och stressrelaterade arbetsmiljöproblem. I våras gjorde fyra fackförbund en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Nu visar det sig att det krångliga och dyra systemet antagligen måste bytas ut inom ett par år, rapporterar Radio Malmöhus. Detta eftersom sjukhusen i regionen håller på att införa ett helt annat system som inte passar ihop med PMO, det system som vårdcentralerna nu inför.

Sjukhusledningen har ändå beslutat sig för att använda PMO, eftersom regionen redan betalat 130 miljoner kronor för systemet.

- Det är en tids- och kostnadsfråga huruvida man ska vänta in all utveckling, för risken finns att man väntar ihjäl sig, säger Ingrid Bengtsson-Rijavec, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne, till radion.

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum