×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jämställt arbetsliv viktigt för unga

2013-07-03, Tidningenvision.se

Nio av tio unga tycker att det är viktigt att arbetsgivare jobbar aktivt med jämställdhetsfrågor. Det konstateras i Visions nya rapport, som var utgångspunkt för en debatt med jämställdhetsminister Maria Arnholm i Almedalen idag.

Unga har högt ställda förväntningar på arbetsgivare när det gäller jämställdhet. Varannan i Visions undersökning tycker att arbetsgivarens jämställdhetsarbete är en viktig faktor när man söker nytt jobb.

Visons rapport Ungas förväntningar på en jämställd arbetsgivare diskuterades på ett seminarium i Almedalen i dag. I panelen deltog bland annat Visions förbundsordförande Annika Strandhäll, jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) och SKL:s ordförande Ingela Gardner Sundström.

Där konstateras att det finns ett stort glapp mellan de ungas förväntningar och verkligheten. Kvinnor tjänar i genomsnitt 3,6 miljoner mindre under ett yrkesliv än män och når sällan de allra högsta chefsposterna.

- Jämställda löner är min allra viktigaste uppgift som minister. På många andra områden har det hänt mycket när det gäller jämställdhet, men löneskillnaderna består, säger Maria Arnholm.

Hon menar att ett jämställt föräldraskap är en av nycklarna till att få upp kvinnolönerna.

- Kanske är tiden mogen för en tredje pappamånad.

Annika Strandhäll underströk att de låga kvinnolönerna handlar om att de kvinnodominerade branscherna, som kommuner och landsting, generellt har lägre lönenivåer.

- Vi löser det inte själva inom vår sektor. Vi måste få andra sektorer att se problematiken med de strukturella löneskillnaderna. Vi har kommit några steg på vägen, men måste fortsätta jobba med denna fråga med full kraft.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb