×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sju av tio arbetslösa utan a-kassa

2013-02-04, Tidningenvision.se

Sju av tio av de som är arbetslösa på hel- eller deltid får ingen ersättning som är baserad på a-kassan.

– Det allra värsta i dag är ju att så många är oförsäkrade. I oktober var det 545 000 människor som var arbetslösa på hel- eller deltid som inte fick ersättning från a-kassan, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson till Sveriges Radios Ekot.

Ersättningen för många arbetslösa har blivit allt blivit sämre samtidigt som allt färre av de som är arbetslösa omfattas av a-kasseskydd. Det visar statistik som LO tagit fram med hjälp av Statistiska centralbyrån, SCB.

För sex år sedan fick 52 procent av de arbetslösa ersättning baserad på a-kassan, a-kassa eller aktivitetsstöd för dem som är i arbetsmarknadsåtgärder. I oktober förra året var andelen nere i 28 procent.

Karl-Petter Thorwaldsson tror att utvecklingen kan bli dyr i längden.

– Det här är en socialbidragsbomb ute i kommunerna om vi inte rättar till problemet. Till syvende och sist kan vi inte låta människor svälta, säger han.

Enligt LO är den viktigaste åtgärden för att fler ska omfattas av a-kassan att sänka avgiften så att fler går med igen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb