×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Region Skåne överklagar rekordvite

2013-02-28, Tidningenvision.se

Region Skåne har överklagat Arbetsmiljöverkets rekordstora vitesföreläggande på 4,3 miljoner kronor som rör akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Lund.

– Även om det finns en arbetsmiljöproblematik anser vi inte att situationen på akutmottagningen är så allvarlig att det motiverar ett vitesbelopp av den här storleken, säger Jonas Rastad, regiondirektör i Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Enligt Arbetsmiljöverket är arbetsbelastningen på akutmottagningen i Lund så hård att den innebär en risk för personalens hälsa. Sjukhuset måste också förbättra arbetsmiljön så att den berörda personalen kan ta hand om patienterna utan risk för hög psykisk belastning.

Region Skåne som nu överklagar vitesföreläggandet till förvaltningsrätten, tycker inte att Arbetsmiljöverket tar hänsyn till att det ligger i akutverksamhetens natur att arbetsbelastningen varierar mycket och att arbetet kräver stor flexibilitet hos medarbetarna.

Regionen anser också att Arbetsmiljöverket har fel när man hävdar antalet patienter ökat kraftigt utan att man tagit in mer personal. Enligt Region Skåne har antalet patienter bara ökat marginellt.

–Vi tycker också att delar av föreläggandet är så oprecist formulerade att det är svårt och till viss del omöjligt att avgöra på vilket sätt föreläggandet ska uppfyllas, säger Jonas Råstad.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum