×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun ber uthängda klienter om ursäkt

2013-02-01, Tidningenvision.se

Sollefteå kommun lade i höstas ut dokument med sekretessklassade och integritetskränkande personuppgifter på sin webbplats. Socialförvaltningen har nu gjort en utredning och gjort en Lex Sarah-anmälan till Socialstyrelsen.

I november 2012 lade kommunen av misstag ut protokoll med mycket känsliga uppgifter på hemsidan. Det handlade om 32 personer och uppgifterna som finns i protokollen är bland annat namn, personnummer samt eventuella missbruk eller pågående hjälpinsatser.

Dokumenten var tillgängliga mellan 1 november och 21 december och totalt har de lästs 29 gånger.

Kommunen har nu utrett vad som orsakade att dokumenten hamnade på hemsidan. Slutsatsen är att en rad organisatoriska brister ledde till att fel protokoll med mycket integritetskränkande personuppgifter lades upp.

Socialförvaltningen har nu gjort en Lex Sarah-anmälan till Socialstyrelsen. Förvaltningen arbetar också med att kontakta de personer som har fått sina sekretessuppgifter röjda. De berörda kommer att få en ursäkt och ett erbjudande om en personlig kontakt samt information om hur man anmäler händelsen till berörda myndigheter.

Kommunen ska också ta fram tydliga rutiner för arbetsgången från protokollskrivning till publicering.

–Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och har skyndsamt utrett händelsen. Vi har också vidtagit åtgärder både genom tekniska lösningar men också stärkt våra rutiner för att minimera risken för att detta händer igen, säger Gert Persson, chef för socialförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum