×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Magert med ny kunskap för anställda i kyrkan

2013-12-17, Tidningenvision.se

Bara var tredje anställd i Svenska kyrkan får tillräckligt med fortbildning. Ökad kompetens syns inte heller alltid i lönekuvertet.

I landets församlingar är det många anställda som inte sett röken av någon fortbildning de senaste åren. Tidningen Visions undersökning visar att 25 procent av de anställda i Svenska kyrkan och frikyrkorna har fått ytterst lite eller ingen kompetensutveckling alls av arbetsgivaren de senaste tre åren.

Assistenter är den yrkesgrupp som oftast blir utan. Kamrerer och ekonomer satsar arbetsgivarna däremot mer på. Många i denna yrkeskategori har fått fortbildning, men de uppger att de skulle behöva mer.

Stora förändringar är på gång i Svenska kyrkan framöver. Många anställda går i pension och församlingar slås ihop.

– För att möta dessa förändringar är det nödvändigt att kyrkan satsar på kompetensutveckling, säger Matteus Canevall, ombudsman på Vision.

Enligt Visions avtal med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och Arbetsgivaralliansen har alla Visionmedlemmar rätt till en individuell kompetensutvecklingsplan. Arbetsgivaren måste också avsätta resurser till detta.

Bara en tredjedel av dem som fått fortbildning svarar att deras nya kunskaperna gett högre lön.

– Vi är överens med arbetsgivaren att ökad kompetens ska vara knutet till löneutvecklingen. Vi som fackförbund måste kämpa för att fler ska se resultatet av sin höjda kompetens i lönekuvertet, säger Matteus Canevall.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb