×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Frikyrka inför larmtelefon mot mutor

2013-12-12, Tidningenvision.se

Det sprider sig i kommunerna. Nu inför även Equmeniakyrkan en whistleblowerfunktion dit anställda kan vända sig om man misstänker mutor eller oegentligheter inom organisationen.

Göteborg, Enköping och Lidingö finns bland de kommuner som infört så kallade whistleblowerfunktioner. Nu tar även Equmeniakyrkan, som är en sammanslagning av Missionskyrkan, Metodistkyrkan och Baptistförbundet, efter.

–Vi gör det i preventivt syfte. Vi har samarbetsprojekt i bland annat Ryssland, Kina, Indien och i Centralafrika, där vi vet att korruptionen är hög och där vi ibland hamnar i svåra situationer, säger Bertil Svensson, koordinator för Equmeniakyrkans internationella arbete.

En whistleblowerfunktion innebär att man som anställd anonymt kan slå larm om man tror att någon kollega tagit emot en muta eller gynnat sig själv på ett olämpligt sätt. Enligt Bertil Svensson ska den person som ska ta emot tips finnas utanför kansliet, eventuellt kan det bli någon inom styrelsen.

Larmfunktionen är en del av en ny antikorruptionspolicy för Equmeniakyrkan. I policyn finns också en gräns för hur dyra gåvor man får ta emot som anställd inom samfundet. Värdet av gåvan får inte överskrida 225 kronor.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum