×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kartläggning visade brist på personal

2013-08-08, Tidningenvision.se

Fackets statistik över oskrivna diktat gjorde bristen på medicinska sekreterare tydlig. Nu har mer personal anställts på akuten i Västerås.

I november i fjol granskade Visions avdelning vid landstinget Västmanland väntetiderna för journaldokumentation. Resultatet visade att många kliniker drogs med stora högar av oskrivna diktat. Akutmottagningen hade över 3000 diktat på väntelistan, det äldsta från augusti. Flera andra kliniker hade också hundratals oskrivna diktat varav vissa över en månad gamla.

Enligt cheferna fanns flera olika förklaringar, bland annat datastrul, sjukfrånvaro, fler uppgifter för sekreterarna, för långa diktat och ökad dokumentation och kontroll.

I ett brev till landstingsledningen konstaterade Visions avdelningsordförande Iréne Grahn att det inte är acceptabelt med långa väntetider, vare sig för arbetsmiljön eller patientsäkerheten.

– Det här var tredje gången vi uppmärksammade ledningen på hur lång eftersläpning det är. Nu har det resulterat i att frågan tas upp på varje ledningsgruppsmöte, säger hon.

Resultatet blev också att akutmottagningen ökat bemanningen med tre medicinska sekreterare.

– Jag kan tycka att det har tagit lite lång tid, men samtidigt är det förstås jättebra för arbetsmiljön och patientsäkerheten, säger Iréne Grahn.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum