×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Inlåst man delade god man med 60 andra

2013-08-15, Tidningenvision.se

72-åringen som var inlåst i en skrubb på ett äldreboende i Huddinge delade god man med ett 60-tal andra personer. Alldeles för många, menar Stockholms stad.

En god man stöttar personer som inte själva kan ta hand om sin ekonomi eller sköta andra viktiga saker i sitt liv. Den gode mannen utses av tingsrätten och arvoderas för sitt uppdrag. Uppdraget övervakas av kommunens överförmyndare, eller i vissa fall överförmyndarnämnd.

Fallet med 72-åringen i Huddinge har väckt stor upprördhet och nu berättar Tidningen Metro att den äldre mannens gode man även hade samma uppdrag för ytterligare ett 60-tal personer.

– Vi kommer att kontakta 72-åringens gode man och begära in en förklaring. Det är inte meningen att någon ska ha 60–70 uppdrag, säger Kennet Öhlund, chef för överförmyndarförvaltningen i Stockholms kommun, till Metro.

Den 48-årige gode mannen tjänar, enligt Metro, 600 000 kronor om året. Själv säger han att uppdraget är rimligt.

– Det här är mitt jobb och det finns handläggare på kommunerna som har över 100 klienter, säger mannen till Metro.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum