×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Vår kompetens tas inte till vara"

2013-04-23, Tidningenvision.se

Nätverket Nu bryter vi tystnaden som består av socialarbetare i Stockholm har varit aktiva i ungefär två år. Nu börjar deras upprop få genomslag. Men problemen i socialtjänsten kvarstår.

MärtaLisa Tillema från Nu bryter vi tystnaden berättar att nätverket hela tiden får nya förfrågningar från journalister, politiker och arrangörer som vill att de ska vara med på debatter och föreläsningar.

- Vi börjar bli ett begrepp i opinionsbildningen. Det är så mycket att vi knappt hinner med, säger hon. Nu bryter vi tystnaden består av socialarbetare i Stockholm och är ett samarbete mellan fackförbunden Vision och Akademikerförbundet SSR. Nätverket arbetar för att socialarbetare ska få en bättre arbetsmiljö.

På måndagskvällen höll de ett möte i Visions förbundshus i Stockholm. Runt hundra personer hade anmält sig för att diskuterade sina arbetsvillkor och rättssäkerheten för klienterna. Ett problem som togs upp var de hårda dokumentationskraven.

- Det är klart att vi ska anteckna vad vi gör. Men i de nya riktlinjerna om försörjningsstöd nämns bara kontroll, kontroll, kontroll och inget om hur vi kan hjälpa klienterna att bli självförsörjande. Det har blivit ett vi och dom när det var meningen att vi skulle jobba tillsammans med klienterna, säger Ann-Marie Strömberg, från Nu bryter vi tystnaden.

Enligt socialarbetaren Anders Tengberg är det inte ovanligt att de har så många ärenden att det enda de hinner med är att försöka se till att alla klienter får sina bidrag innan den sista varje månad.

- Vår kompentens tas inte till vara. Det är för mycket kontroll. Kvitton och kontoutdrag ska samlas in varje månad. Om vi var fler skulle vi hinna lyssna på klienterna också, säger han.

Mötet besöktes också av författaren och socionomen Susanna Alakoski som berättade om sin nya bok, Oktober i Fattigsverige, som handlar om hennes egna erfarenheter av socialtjänsten, missbruk och fattigdom.

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum