×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ungas rätt till a-kassa kontrolleras oftare

2013-04-29, Tidningenvision.se

Unga får oftare sin rätt till a-kassa ifrågasatt av Arbetsförmedlingen. Dessutom finns regionala skillnader: sörmlänningar riskerar oftare än gotlänningar att bli av med a-kassan.

Om Arbetsförmedlingen upptäcker att personer med arbetslöshetsersättning inte söker anvisade jobb eller inte är aktivt arbetssökande så ska detta rapporteras till respektive a-kassa, som beslutar om ersättningen ska dras in eller inte.

Under 2012 lämnade Arbetsförmedlingen nära 3900 underrättelser till arbetslöshetskassorna (13,5 per 1000 ersättningstagare). Det är något färre än året innan. Det visar en ny rapport från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF.

Medlemmar i Alfa får oftare rätten till a-kassa ifrågasatt, medan medlemmar i fackförbunden Visions, ST:s, Handels, Seko:s och GS a-kassor ifrågasätts mer sällan.

Det finns skillnader beroende på vilken ålder ersättningstagaren har och var i landet man bor. Unga ersättningstagare som är 24 år eller yngre blir oftare ifrågasatta. Den vanligaste orsaken är att de inte har sökt de arbeten som anvisats. Bland äldre, de som är över 55 år, är den vanligaste orsaken att de inte är aktivt arbetssökande.

Det är också vanligare att Arbetsförmedlingen ifrågasätter personer med a-kassa i Sörmlands län. Under 2012 kontrollerades 23 per 1000 ersättningstagare. Ovanligast var det i Gotlands län där bara 3 av 1000 som ifrågasattes.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb