×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Elektrikerna strejkar mest

2013-04-09, Tidningenvision.se

Elektrikerna är det fackförbund som har tagit till strejkvapnet flest gånger under de senaste tio åren. Senaste gången Vision strejkade var 1996.

Statistik som Medlingsinstitutet tagit fram åt Svenska Dagbladet visar att facken har strejkat vid 23 tillfällen och lagt 122 varsel sedan 2003.

Flest gånger har Elektrikerna strejkat, sex gånger, Unionen (HTF och Sif) har gått i strejk vid fem tillfällen under perioden och Byggnads tre gånger.

När det gäller antalet varsel ligger Transport i topp (16), följt av Svensk pilotförening (13) och Kommunal (11). Om man räknar antalet arbetsdagar som försvunnit i konflikter är inget annat förbund i närheten av Kommunal, som förlorat sammanlagt 611 500 arbetsdagar under perioden 2003–2012.

Senaste gången Vision/SKTF strejkade var 1996 då olika kommuner valdes ut under 14 dagar. Två år senare lades ett varsel om stridsåtgärder, men det ledde inte till någon strejk.

Industriavtalets tillkomst 1997 är en förklaring till att Vision, och även andra fackförbund, strejkar allt mer sällan, enligt Kjell Svahn, ombudsman för Visions funktion för löner och villkor.

– Det har gjort att lönebildningen har blivit betydligt lugnare, konstaterar han.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum