×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen apar efter Landskrona

2012-09-21, Tidningenvision.se

Kraven på bidragstagare blir tuffare. Regeringen vill införa den så kallade Landskronamodellen i hela landet, det vill säga att det krävs en motprestation för att få bidrag.

– Vi har ju en ordning där vi har möjligheter för både de med aktivitetsersättning och försörjningsstöd att vara inskriva på arbetsförmedlingen. Då är det ju rimligt att de får samma stöd och samma krav på sig som de som har arbetslöshetsförsäkring, säger finansminister Anders Borg (M) till Sveriges Radio Ekot.

 Kommuner ska helt enkelt kunna tvinga alla att delta i aktiviteter eller praktik. För de som är över 25 år krävs i dag särskilda skäl för att kommunen ska kunna tvinga, men det vill regeringen ändra på.

Alla arbetsföra personer som tar emot försörjningsstöd kommer till exempel att tilldelas en praktikplats för att kunna få ut sina pengar. Bidragstagare ska även kunna tvingas att flytta till ett anvisat jobb för att få ut ersättningen.

Socialdemokraterna håller med om att det är rimligt att ställa krav på alla arbetsföra människor men är kritiska av andra anledningar:

– Det är ju ett problem som regeringen själv har skapat. De här människorna som är helt arbetsföra borde inte finnas i försörjningsstödet. Det ska vara den yttersta utposten i trygghetssystemet, säger Socialdemokraternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Ylva Johansson (S).

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum