×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kortare veckor i Sverige

2012-09-19, Tidningenvision.se

I Sverige jobbar vi i snitt knappt 33 timmar per vecka. Det är mindre än i de flesta andra EU-länder.

I genomsnitt jobbar en tjeckisk arbetstagare 39,5 timmar per vecka, en holländsk 28,2 timmar. Det är toppen och botten i SCB:s statistik över hur långa arbetsveckor de som jobbar har i 28 europeiska länder.

I nästan samtliga jämförda länder har männen högre medelarbetstid än kvinnorna. Undantaget är Bulgarien där de sysselsatta kvinnorna jobbar i snitt 37,5 timmar, vilket är något mer än männen.

Men statistiken blir annorlunda om man tar hänsyn till hur stor del av befolkningen som arbetar. I Sverige är sysselsättningen förhållandevis hög, vilket gör att svenskar tillhör de länder med flest arbetstimmar per invånare.

SCB:s statistik visar också att svenskarnas medelarbetstid ökar successivt. Den förändringen beror helt och hållet på att de sysselsatta kvinnornas arbetstid ökat, från 24,9 timmar per vecka för 25 år sedan till 28,2 timmar i fjol. De svenska männens genomsnittliga arbetsvecka var i fjol 34,1 timmar, lika mycket som för 25 år sedan.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum