×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision välkomnar satsning på socialtjänsten

2012-10-11, Tidningenvision.se

Regeringen har gett i uppdrag åt Socialstyrelsen att ta fram ett program för utbildningssatsningar för landets socialsekreterare. Mycket efterlängtat, tycker Vision.

– Det är mycket positivt att regeringen går in och stöttar kommunerna när det gäller att säkra kvaliteten i den sociala barn- och ungdomsvården, säger Visions ordförande Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.

Regeringen ger Socialstyrelsen i uppgift att ta fram ett åtgärdsprogram med utbildningssatsningar för socialsekreterare och deras chefer. Syftet är att höja rättssäkerheten i socialtjänstens arbete för barn och unga.

Vision släppte nyligen i en rapport där socialcheferna gav sin syn på sitt arbete. Där svarade nio av tio chefer att de saknar rätt förutsättningar att ta sig an framtida utmaningar så som personalförsörjningen och att få resurserna att räcka till strategiskt utvecklingsarbete

– För att socialtjänsten ska kunna upprätthålla en god kvalitet samtidigt som ramarna blir allt snävare krävs ett omfattande metod- och utvecklingsarbete. Att kunna erbjuda socialsekreterare och chefer kompetensutveckling är också nödvändigt för att kunna rekrytera fler kompetenta medarbetare framöver, säger Annika Strandhäll.

Utbildningssatsningen beräknas kosta 60 miljoner kronor under åren 2013–2016. Satsningen är en del av ett större åtgärdsprogram inom socialtjänsten som Socialstyrelsen ska redovisas till regeringen i februari 2013.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum