×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stödsamtal för utsatta medlemmar

2012-10-08, Tidningenvision.se

Personer som upplever mobbning har ofta ett behov att prata med någon som står utanför arbetsplatsen. Nu lanserar Vision en ny tjänst med stödsamtal för utsatta medlemmar.

- Många som blir utsatta för kränkande behandling upplever att företagshälsovården är för nära kopplat till arbetsgivaren. Ofta blir det istället våra förtroendevalda som man pratar ut med. Men de är inte professionella psykologer, säger Carola Löfstrand, arbetsmiljöspecialist på Vision.

Därför lanserar Vision tillsammans med försäkringsbolaget Förenade Liv vid årsskiftet ett telefonnummer dit utsatta medlemmar kan ringa gratis för att få stöd.

- Tanken är att man ska kunna ringa innan det gått så långt som till sjukskrivning. Det blir en vinst för alla inblandade, säger Björn Jonsson, försäkringsansvarig på Vision.

Det är inte bara medlemmar som upplever trakasserier på jobbet som kan ringa, utan samtalen kan handla om allt från familjeproblem till privatekonomiska kriser.

Alla som har en olycksfallsförsäkring hos Förenade Liv kommer att ha rätt till tre stödsamtal. Antingen bestämmer man träff med en psykolog, kurator eller socionom, beroende på vad man behöver, eller så kan samtalet ske på telefon.  Det ska gå att ringa varje dag, dygnet runt och man kan vara anonym. Tjänsten ska testas i ett år för att sedan utvärderas.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum