×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mer pengar fick 65-åringar att jobba vidare

2012-10-24, Tidningenvision.se

Regeringen lyckades få fler över 65 år att fortsätta arbeta genom att göra det mer lönsamt, det konstateras nu i en oberoende rapport.

För fem år sedan, den 1 januari 2007 infördes två riktade skattelättnader för personer över 65 år. Den ena var ett jobbskatteavdrag som gjorde av individen fick mer i plånboken för varje arbetad timme. Det andra var att arbetsgivaravgifterna för äldre sänktes så att det skulle bli billigare för arbetsgivarna att anställa dem.

IFAU, en myndighet som har till uppgift att utvärdera insatser som görs av regeringen, konstaterar nu i en rapport att insatserna gjort att fler valt att fortsätta jobba längre. Sysselsättningsökningen i målgruppen steg med ungefär 5 procent.

Men insatserna hade enbart effekt på männens sysselsättning och på manliga egenföretagare i synnerhet.

– Varför det är så vet jag inte. De jag studerar är födda 1935 – 1944 och flera saker kan påverka deras arbetsutbud, till exempel rätten till pension eller att man arbetar i sektorer med olika starka normer kring pensionering, säger rapportförfattaren Lisa Laun i ett pressmeddelande.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum