×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få som varit långtidssjuka tillbaka i jobb

2012-10-22, Tidningenvision.se

Bara två procent av de som blivit utförsäkrade från sjukförsäkringen har en anställning utan stöd från Arbetsförmedlingen ett halvår senare. Det visar ny statistik.

Arbetsförmedlingen har på uppdrag av Sveriges Radio granskat vad som har hänt 55 000 tidigare långtidssjuka ett halvår efter att de blivit utförsäkrade från sjukförsäkringen.

Granskningen visar att omkring 5 500, eller 10 procent, har fått någon form av arbete sex månader efter att de blivit utförsäkrade. För att räknas vara i arbete krävs en anställning på minst åtta timmar i veckan.

3 000 av dem har ett arbete med någon form av stöd, till exempel lönebidrag. 1 000 har ett arbete men är fortfarande inskrivna på Arbetsförmedlingen. 1 350, eller omkring 2 procent, av de 55 000 har en anställning utan stöd och har lämnat Arbetsförmedlingen.

De närmare 50 000 som inte har fått någon form av arbete har antingen fått tillbaka eller väntar på att få tillbaka sin sjukpenning eller sjukersättning.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum