×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"De förtroendevalda fick mindre"

2012-10-12, Tidningenvision.se

De fackligt aktiva i Värmdö kommun har haft sämre löneutveckling än andra medarbetare. Det konstaterar Visions ordförande Katarina Magnusson, som nu har konfronterat kommunledningen.

Fakta

Fackligt uppdrag: Ord­förande i Visions avdelning i Värmdö kommun på deltid.

Antal medlemmar: 170.

Lön: 28 170 kronor/mån.

I senaste lönerevi­sionen fick Värmdös Vision­medlemmar i snitt 2,95 procent i löneökning medan de förtroendevalda fick mindre, 2,5 procent i snitt.

– Man kan konstatera att vi som tar på oss att förhandla har sämre löneutveckling.

Katarina Magnusson är handläggare på socialförvaltningen med inriktning på bland annat alkoholfrågor. Hon har varit förtroendevald i Vision i sju år.

– Jag tjänar ungefär 5 000 kronor mindre i månaden än andra som har jobbat lika länge på socialkontoret. Finns det någon koppling till att
jag jobbar fackligt? Vi måste gå till botten med det hela.

Därför tog hon i förra veckan upp frågan med Värmdös ledning. Men samtalet gav inte så mycket rent konkret.

– Vår biträdande kommundirektör påpekar att man inte ska bli diskriminerad som facklig. Samtidigt hänvisar hon vidare till våra lönesättande chefer.

Att förtroendevalda lönemässigt hamnar på efterkälken skapar problem. För vem vill då engagera sig? Just nu behöver Visions styrelse två nya ledamöter. Att fylla dessa platser är inte det enklaste, enligt Katarina Magnusson.

– Vårt nästa steg blir att ta upp frågan om förtroendevaldas situation med våra Visionmedlemmar. Sedan får vi se hur vi går vidare.

Karriärmässigt känner Katarina Magnusson dock att hennes fackliga arbete har gett henne fördelar. Hon upplever att chefen har sett potential.

– Jag började som assistent med mer allmänna uppgifter och nu har jag blivit handläggare med mer kvalificerade uppgifter. Det kan vara att socialchefen sett att jag var duktig, säger hon.

Hittills har fördelarna övervägt nackdelarna och Katarina Magnusson har aldrig tidigare övervägt att sluta jobba fackligt.

– Jag tror verkligen på fackföreningarnas arbetssätt. Men nu undrar jag: är det verkligen värt att fortsätta? Får vi förtroendevalda sämre löneutveckligt nästa år, då får jag verkligen ta mig en funderare.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum