×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arjeplog vill att invånarna ska jobba gratis

2012-10-05, Tidningenvision.se

Arjeplogs kommun provar nya vägar för att hålla nere utgifterna. Kommunledningen ber nu invånarna om gratis hjälp och tar fram en lista på vad de kan hjälpa till med.

Enligt kommunalrådet Britta Flinkfeldt Jansson (S) har budgeten för den tekniska förvaltningen i Arjeplog minskat kraftigt inför det här året. Det innebär att kommunen måste dra in på vissa saker. Till exempel inte kommer kommunen inte att ha råd att klippa gräs och att laga hål i asfalten lika ofta.

– I grund och botten handlar det om att vi skar ner på den tekniska förvaltningen med 34 procent inför det här året och att vi inte har råd att göra allt som vi gjort förut.

Varför prioriterar ni inte om verksamheten så att ni har råd att laga hål i vägen?

– Om vi skär ner mer på den kommunala servicen kör vi in en återvändsgränd. Hur ska vi kunna locka unga människor att flytta hit om den kommunala servicen blir allt för dålig?

Och varför höjer ni inte skatten då?

– Vi höjde skatten med en krona inför 2012 och vi har nu en kommunalskatt på drygt 34 procent. Det finns ju också gränser för hur mycket folk är beredda att betala för att bo på en plats. Vi vågar helt enkelt inte höja skatten mer om inte alla andra också gör det.

Ser du någon risk att statusen för de kommunala jobben sjunker när frivilliga utför dem?

– Nej, vi framhåller ju vården, skolan och omsorgen och gör så här för att vi inte vill skära mer i dem. Ju mindre vi behöver betala för de tekniska arbetsuppgifterna, som vi har utlagda på entreprenad, desto bättre.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb