×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

LO går med på jobbpakt

2012-11-12, Tidningenvision.se

LO ställer sig bakom regeringens så kallade jobbpakt för unga, med lägre lön varvat med praktik för de under 25 år.

– Vi tror att jobbpakten kan ge mycket jobb till ungdomar. Det är någonting som inte funkar. När de unga går ut gymnasiet går de inte vidare till arbete i de sektorer de utbildats för. Vi jobbar intensivt mellan facken, arbetsgivaren och regeringen för att nå en ny modell för det, säger Karl-Petter Thorwaldsson i SVT:s Agenda.

Pakten lanserades av statsminister Fredrik Reinfeldt i somras och går ut på att unga jobbar 75 procent och praktiserar 25 procent på en arbetsplats. Lönen sänks då till 75 procent och dessutom är det tänkt att staten går in och betalar 50 till 75 procent av arbetsgivarens kostnad.

Regeringen vill med jobbpakten för unga skapa 30 000 nya jobb. Karl-Petter Thorwaldsson är än mer optimistisk och menar att så många som 50 000 nya jobb kan skapas.

Jobbpakten är till för unga upp till 25 års ålder och jobben det gäller är sex månaders anställning varvat med praktik.

LO förhandlar nu med regeringen och målet är att kunna införa pakten under första halvan av 2013.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum