×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dold deltid i kommunerna

2012-11-07, Tidningenvision.se

Det är betydligt fler kvinnor som jobbar deltid än vad kommunerna själva redovisar. Det visar en granskning som Kommunalarbetaren gjort.

Enligt Sveriges Kommuner och Landstings statistik är 172 000 kvinnor anställda på deltid. Men de siffrorna visar bara hur många som har en deltidsanställning på pappret. När Kommunalarbetaren lägger till alla timavlönade blir antalet deltidsarbetande nästan 288 000, vilket motsvarar hälften av alla kommunanställda kvinnor.

– Det är jätteviktigt att titta på hur det ser ut i verkligheten. Annars överskattar man verkligheten och tror att kvinnor har bättre möjlighet att försörja sig än de faktiskt har, säger Anita Nyberg, professor vid Stockholms universitet, till Kommunalarbetaren.

Tidningens granskning visar också att det är stora skillnader mellan kommunerna i hur många som jobbar deltid. Störst andel finns i Örkelljunga och Essunga där  75 procent av alla kommunanställda kvinnor arbetar deltid. I andra änden av tabellen finns Gällivare och Kiruna där 37 respektive 32 procent av kvinnorna arbetar deltid.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum