×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tjänsteman friad från mutanklagelser

2012-03-06, Tidningenvision.se

Ännu en kommunal tjänsteman i Göteborg friades idag från misstankar om mutbrott. Den här gången gällde det en före detta anställd vid bostadsbolaget Poseidon.

Tjänstemannen arbetade tidigare som fastighetsingenjör på Poseidons kontor i Frölunda. Statsåklagare Nils-Erik Schultz hävdade i sitt åtal att mannen hade fått elinstallationer utförda i sin villa utan att behöva betala samtidigt som elföretaget hade stora uppdrag åt Poseidon, skriver Göteborgs-Posten.

Tjänstemannen betalade för elinstallationerna flera år efter de utfördes men först efter att SVT:s Uppdrag granskning börjat granska fallet. Åklagaren menade att fakturan upprättats bara för att dölja ett mutbrott.

Men Göteborgs tingsrätt friar tjänstemannen och skriver i domen: "Sammantaget är omständigheterna beträffande offerten inte sådana att det går att dra några säkra slutsatser om offerten i den riktningen som åklagaren har gjort."

Samtliga misstänkta utom en i de olika muthärvorna som hittills har varit i tingsrätten har blivit friade. Den enda som fälldes friades senare i hovrätten.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum