×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Högst sjukfrånvaro i Ludvika kommun

2012-03-15, Tidningenvision.se

Sjukskrivningarna fortsatte minska i kommuner och landsting under 2011. Örkelljunga kommun hade lägst sjukfrånvaro och Ludvika högst.

Under 2011 var de anställda i kommunerna sjukskrivna 5,1 procent av arbetstiden. Det är en liten minskning från förra året då sjukfrånvaron låg på 5,2 procent. Det är en klar minskning jämfört med 2006 då siffran låg på 7,6 procent.

Ludvika hade den högsta sjukfrånvaron under 2011 med 7, 6 procent. Örkelljunga kommun hade lägst frånvaro med 3 procent.

I landstingen sjönk också sjukskrivningarna. 2011 var frånvaron 4,7 procent, motsvarande siffra 2010 var 4, 8 procent. Bland landstingen hade Kalmar läns landsting minst frånvaro på 3,6 procent och Jämtlands län mest på 6,2 procent.

– Minskad sjukfrånvaro som en följd av bättre hälsa är förstås positivt för alla. I första hand för enskilda medarbetare, men också för elever, patienter och andra som utnyttjar välfärdstjänsterna. Det blir helt enkelt lättare att skapa kontinuitet i verksamheten om de ordinarie medarbetarna är friska, säger Agneta Jöhnk, chef för arbetsgivarpolitiska avdelningen på SKL, i ett pressmeddelande.  

Trots den fortsatta minskningen har kommunerna och landstingen fortfarande högre sjukfrånvaro än den privata och den statliga sektorn. Kvinnor har högre sjukfrånvaro än män, 5,6 respektive 3,4 procent i Sveriges kommuner. 

Läs hela statistiken på SKL:s hemsida. 
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum