×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Företag bättre på blodgivning

2012-03-12, Tidningenvision.se

Privata företag är bättre än kommunerna på att tillåta blodgivning på arbetstid. Det visar en undersökning från Blodcentralen i Stockholms län.

Fakta

...en vuxen människa har mellan fyra och sex liter blod beroende på kroppsstorlek.
...vid en blodgivning ger du bort 4,5 deciliter blod per gång.
...3 av 100 Stockholmare ger blod.
Källa: Blodcentralen i Stockholms län.
 

Blodcentralen i Stockholms län har gjort en enkät bland landets kommuner och företag på OMX30 (de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen).

59 procent av företagen på OMX30 låter sin personal lämna blod på arbetstid medan motsvarande siffra bland kommunerna är 45 procent.

Företagen är också bättre på att uppmuntra personalen att ge blod, 31 procent av företagen gör det medan bara 21 procent av kommunerna aktivt uppmuntrar personalen. Vanligast är att informera på intranätet eller anslagstavlan.

-Att låta sina anställda ge blod på är ett sätt att bidra till ett välfungerande samhälle och arbetsgivare bör se det som en del av sitt arbete med socialt ansvarstagande, säger Lottie Furugård, kommunikationsansvarig på Blodcentralen i Stockholms län.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum