×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställda inom kyrkan kan tappa löneskyddet

2012-03-08, Tidningenvision.se

Anställda som i en omorganisation tvingas byta till ett sämre betalt jobb ska inte längre få behålla sin gamla lön. Det föreslår arbetsgivarna inom Svenska kyrkan.

Fakta

Nuvarande formulering i kollektiv­avtalet mellan Svenska kyrkan och Vision:
”Vid förflyttning av arbetstagare av organisatoriska skäl eller till följd av sjukdom ska arbetstagaren inte vidkännas någon försämring av löneförmåner.”
 

Nuvarande regler ger Svenska kyrkans anställda rätt att behålla den gamla lönen om de på grund av sjukdom eller omorganisation tvingas ta en lägre betald tjänst.

Nu vill arbetsgivarna ta bort löneskyddet vid omorganisationer och bara behålla det vid förflyttning på grund av sjukdom.

Vision tycker att det är ett dåligt förslag som inte bara skulle drabba enskilda anställda ekonomiskt utan också försvåra den strukturomvandling som Svenska kyrkan står inför på grund av minskande medlemstal och försämrad ekonomi.

Kurt Blomqvist, ombudsman på Vision, framhåller att de förändringar som Svenska kyrkan måste genomföra kommer att innebära sammanslagningar, indragna tjänster och förändrad organisation.

–Den omvandlingen skulle underlättas om de anställda som berörs får behålla sitt löneskydd, säger Kurt Blomqvist.

Arbetsgivarnas utspel är en del i årets avtalsrörelse, och hur det slutligen blir med löneskydd och andra frågor avgörs
i de kommande förhandlingarna. Senast första maj är det tänkt att ett nytt avtal ska vara klart.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum