×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Utdragna konflikter hos domkapitlen

2012-05-03, Tidningenvision.se

Anmälningarna till domkapitlen om församlingskonflikter blir ofta utdragna ärenden då de gång på gång överklagas.

Domkapitel är ett kollegium av präster knutna till en domkyrka som sköter verksamheten och förvaltningen i stiftet. Domkapitlen avgör till exempel om en präst eller diakon ska få behålla sin vigningstjänst eller inte.

Kyrkans Tidning har granskat alla beslut domkapitlen fattat angående prästers och diakoners behörighet att utöva sitt jobb under 2000-talet. Deras granskning visar att i nästan alla stift fanns anmälningar mot präster och/eller diakoner där det var klart att grundproblemet egentligen låg i en större konflikt i församlingen.

Det är oftast beslut som fattats i kyrkoråd och nämnder som sedan överklagas flera gånger om till domkapitlet.

– Det tar otroligt mycket tid. Och det känns ibland som att vi lägger tiden på fel saker eftersom just beslutsprövningsärendena i domkapitlet ganska sällan leder till någon pastoral förbättring, säger Lotta Novosel, stiftsjurist i Strängnäs stift, till Kyrkans Tidning.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb