×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Täbys hemtjänst blir helt privat

2012-05-04, Tidningenvision.se

Täby kommun ska före sommaren bli den andra kommunen efter Nacka att avveckla all kommunal hemtjänst. Detta på grund av det stora underskott som verksamheten dras med.

Stockholmsförorten Täby har än så länge fått in ett 80-tal ansökningar från olika privata utförare. 25 av dessa företag har fått ett godkännande att ersätta den kommunala verksamheten. Bland dem finns både mindre lokala företag och större vårdkoncerner som Attendo och Carema Care.

Före sommaren är det planerat att alla i Täby som har kommunal hemtjänst ska ha bytt till privata utförare.

– Det är ändå så att det finns väldigt många alternativ i Täby inom förskola, hemtjänst, skola – vad du vill! Det är valfriheten som är poängen. Jag tycker inte att det är politikens uppgift att bestämma åt Täbyborna vilken vård de ska ha eller vilken skola de ska välja. Det är faktiskt så att det ska Täbyborna bestämma och därför har vi infört valfrihetssystem med många olika aktörer som levererar välfärdsverksamheter till Täbyborna, säger Leif Gripestam (M), ordförande i kommunstyrelsen, till SR International.

Den politiska oppositionen i Täby är inte lika entusiastiska inför utvecklingen.

– Det är paradoxalt: Täby kommun är arbetsgivare och förhandlar fram ett löneavtal, sedan upptäcker man att, ”oj då, det blev för dyrt”, och då måste man avveckla verksamheten. Det här med valfrihet i Täby är ju bara en chimär givetvis, säger Conny Fogelström, socialdemokratiskt oppositionsråd, till SR International.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb