×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sverige stoppar EU:s nya arbetsrätt

2012-05-04, Tidningenvision.se

Riksdagens arbetsmarknadsutskott sa enhetligt nej till EU-kommissionens nya förslag om arbetsrätt, Monti II. Sverige anser att förslaget strider mot EU-rätten.

Det så kallade Monti II förslaget är tänkt att framför allt förtydliga förhållandet mellan fackliga stridsåtgärder och företags etableringsfrihet i Europa. Eller enklare uttryckt: bestämma när och hur nationella fack får sätta in stridsåtgärder mot utländska företag inom EU-området. Förslaget har kritiserats av både fackförbund och arbetsgivarorganisationer.

Riksdagens arbetsmarknadsutskott säger nu enhälligt nej till förslaget. Enligt utskottet bör frågan om stridsåtgärder inte regleras av EU utan av medlemsländerna själva.

Torsdagens beslut innebär i praktiken att kommissionens förslag faller eftersom regeringen väntas följa riksdagens beslut och för att Sverige har vetorätt i ministerrådet.

Både centralförbundet TCO och arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv ser positivt på utskottets beslut.

– Det stödjer bara vår uppfattning att förordningen tillkommit på en olaglig grund och inte har stöd i EU-rätten, säger Lars Geller, arbetsrättsjurist på Svenskt Näringsliv, till Europaportalen.se.

– Vi hoppas nu att såväl EU-kommissionen som den svenska regeringen tar intryck av riksdagens ställningstagande, säger Eva Nordmark, ordförande för TCO i ett pressmeddelande.

På torsdag i nästa vecka ska hela riksdagen rösta i frågan, men förväntas rösta enligt arbetsmarknadsutskottets beslut.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb