×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKL överens med läkarna

2012-05-02, Tidningenvision.se

I går blev avtalet mellan Sveriges Kommun och Landsting och Sveriges läkarförbund klart. Man är överens om ett ettårigt avtal med löneökningar på 2,6 procent.

Cirka 25 000 medlemmar i Sveriges läkarförbund omfattas av det nya avtalet som sträcker sig fram till den 31 mars 2013. Förutom ett garanterat utfall på 2,6 procent så innehåller avtalet även en överenskommelse om en gemensam kartläggning och analys av visstidsanställda läkares anställningsform och övergripande lönebildningsfrågor.

– Om vi tittar tillbaka till december och yrkandet vi lämnade då, så kan vi vara nöjda. Vi har fått med de två viktigaste punkterna i yrkandet, ett kort avtal och en siffra i nivå med de andra avtalen på arbetsmarknaden, säger läkarförbundets ordförande Marie Wedin på deras hemsida.

Denna gång blev det avtal på tolv månader. Men i framtiden ser båda parter gärna att man skriver längre avtal.

- Längre avtalsperioder är en viktig förutsättning för att man lokalt ska få tid och möjlighet att utveckla lönebildningen. Dessutom skulle detta hjälpa oss på central nivå att få möjlighet för mer utvecklingsarbete istället för nästan fortlöpande avtalsförhandlingar, säger ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation, Ingela Gardner Sundström, på deras hemsida.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb