×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Patrik Sjöberg får hederspris

2012-05-03, Tidningenvision.se

Den före detta höjdhopparen Patrik Sjöberg får Svensk socialpolitisk förenings hederspris 2012. Han får det för modet han har visat när han berättat om de sexuella övergrepp som han utsattes för som barn.

Varje år delar Svensk socialpolitisk förening, där bland annat Vision ingår, ut ett pris till någon som har gjort en socialpolitisk insats utöver det vanliga.

Förra året gick hederspriset till onkologen på Karolinska sjukhuset, som tog strid för sina sjuka patienter mot socialförsäkringssystemet. Kommunalrådet i Södertälje, Anders Lago, och dokumentärfilmaren Tom Alandh, är andra som har prisats.

I år delas priset ut på studiedagen Barn och unga i välfärdens trygga famn i ABF-huset i Stockholm. I prismotiveringen heter det att ”Patrik har med sitt mod öppnat dörrar som inte får stängas. Han har och kommer att hjälpa andra och han visar på barns utsatthet och sårbarhet.”

I boken Det du inte såg, skriven tillsammans med journalisten Markus Lutteman, berättade Patrik Sjöberg om hur han som barn utsattes för flera sexuella övergrepp av sin tränare.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb