×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt löneavtal ger 2,6 procent

2012-05-17, Tidningenvision.se

Visions medlemmar i kommuner och landsting har fått ett nytt löneavtal. Det är på 11 månader och ger medlemmarna som grupp lägst 2,6 procent i lönepåslag.

-Nu har vi ett avtal i nivå med övriga arbetsmarknaden och jag är glad att vi äntligen har ett avtal i hamn. Men jag är ändå inte helt nöjd, men vi kom inte längre den här gången. Nu tar vi med oss erfarenheterna från denna förhandling och sätter fart mot nästa avtalsrörelse, säger Mona Tapper, Visions förhandlingschef, som hade velat se en längre avtalsperiod.

Vision och Akademikerförbundet SSR har med hjälp av medlare kommit överens om ett nytt löneavtal för 140 000 kommun- och landstingsanställda. Det nya avtalet är på 11 månader och ger medlemmarna som grupp lägst 2,6 procent, i avtalet finns inga individgarantier.

Avtalet slår fast att reglerna för visstidsanställda ska förbättras. Arbetsgivaren får ha en person visstidsanställd i högst tre år under en femårsperiod och den som har varit visstidsanställd i över tre månader får en uppsägningstid på en månad.

Parterna är också överens om betydelsen av att öka lönespridning på varje enskild arbetsplats.

En viktig fråga för Vision är problemet med strukturella löneskillnader, det vill säga att lönerna generellt är lägre i kvinnodominerade sektorer som den offentliga sektorn. Här har man dock inte fått något gehör från motparten Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation, är nöjd men säger att hon hade önskat ett längre avtal.

-Men jag tycker det är bra att vi är överens om att tillsammans undersöka förutsättningarna för ett mer långsiktigt avtal som inte är siffersatt på central nivå och att lönespridningen ska öka, säger hon.

Att SKL inte gått med på Visions krav om extra pengar för att rätta till de strukturella löneskillnaderna förklarar Ingela Gardner Sundström med att det inte är en fråga som två parter kan lösa på egen hand i ett avtal.

-Det är en större samhällsfråga som flera parter måste stå bakom. Annars riskerar man att det bara resulterar i ett lönerace.

Den nya lönen gäller från den 1 april.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum