×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Medlare kallas in

2012-05-04, Tidningenvision.se

Förhandlingarna om ett nytt löneavtal för kommun- och landstingsanställda har kört fast. Nu begär Vision och Sveriges Kommuner och Landsting medling.

Det nuvarande avtalet mellan Vision och Sveriges Kommuner och landsting löpte ut på valborgsmässoafton. Sedan dess har det förts intensiva förhandlingar för att nå en överenskommelse. Men ikväll beslöt parterna att ta hjälp av medlare.

-Vi når inte målet att ro iland ett avtal på egen hand. Det är en gemensam bedömning som vi och SKL gör, säger Visions förhandlingschef Mona Tapper.

När förhandlingarna startade framgick att parterna stod långt ifrån varandra. Vision har yrkat på minst 3,6 procents lönehöjningar, medan SKL har velat ha ett sifferlöst avtal. Vision har också bland annat krävt bättre villkor för visstidsanställda och fler semesterdagar för yngre.

Varför kan ni inte enas, vad är stötestenen?

-Det är inte någon enskild sak. Vi har båda hjärtefrågor där vi inte har kunnat mötas. Vi har gjort försök, men det har inte gått. Det är värt att pröva medling, säger Mona Tapper.

Hur lång tid får de på sig?

-På måndag ska vi diskutera vilka som blir medlare. Och ett medlingsarbete ska alltid ske skyndsamt.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb