×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunals nya avtal ger 3 procent

2012-05-02, Tidningenvision.se

Fackförbundet Kommunal skrev i helgen på ett nytt avtal för medlemmar i kommuner och landsting. Avtalet ger i genomsnitt 3,0 procent på ett år.

Enligt avtalet ska lönerna öka med i genomsnitt 650 kronor i månanden. Vilket motsvarar 3,0 procent.

En stor förändring jämför med tidigare avtal är att avtalet inte innehåller några individgarantier. Precis som i Visions avtal kan vissa medlemmar nu betydligt mer och andra betydligt mindre eller ingen löneökning alls.

Enligt arbetsgivaren Sveriges Kommuner och Landsting kostar avtalet inte mer än 2,6 procent. Bland annat beroende på en ny anställningsform, introduktionsanställning, som innebär att unga som anställs ska få jobba 75 procent och få utbildning på 25 procent.

Lönen blir 75 procent av lägstalönen. Kommunal fick också igenom förbättringar för visstidsanställda. Nu ska arbetsgivaren bara kunna stapla olika typer av visstidsanställningar i tre år innan de övergår i en tillsvidareanställning. Tidigare var gränsen fyra år.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb