×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig löneutveckling inom Svenska kyrkan

2012-05-02, Tidningenvision.se

Löne- och ekonomiassistenter och fastighetstekniker hade sämst löneutveckling inom Svenska kyrkan förra året. I snitt fick löneassistenterna bara ett påslag på 300 kronor i månaden.

Inflationen, som förra året var på 2,6 procent, åt upp hela löneökningen för 13 av de 19 yrkeskategorier inom Svenska kyrkan som presenteras i tabellen här intill.

Det senaste avtalet som Vision slöt med arbetsgivarna i början av 2011 skulle garantera en genomsnittlig löneökning på minst 1,5 procent på 13 månader. Men den nivån nådde inte löneassistenter och fastighetsförvaltare/fastighetstekniker upp till. Löneassistenterna höjde lönen med 1,2 procent i snitt, förvaltningsteknikerna 1,4 procent, visar statistik från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

– Det är skitdåligt. Det har varit en dålig löneutveckling överlag för kyrkans medarbetare. Förra avtalet som vi förhandlade fram var inte så lyckat lönemässigt, däremot fick vi igenom många förbättringar när det gäller arbetsvillkor, säger Anders Blom, som sitter i Visions förbundsstyrelse och är stiftkonsulent i Skara stift.

Största klivet uppåt tog Svenska kyrkans IT-tekniker som i snitt höjde lönen 4,8 procent och kamrerer/ekonomer som fick 4,3 procent. Förklaringen kan vara att det finns konkurrens om arbetskraften när det gäller dessa yrken. I snitt ökade lönerna 2,7 procent för Visions medlemmar i Svenska kyrkan.

Nu jobbar Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation med att komma överens om ett nytt avtal.

– Jag hoppas att arbetsgivarna är mer lyhörda i den här avtalsrörelsen, säger Anders Blom.

Statistiken visar också att lönenivån skiljer beroende på var i landet man arbetar. I Västerås stift tjänar ekonomerna i snitt 6 200 kronor mer än kollegerna i Göteborgs stift.

Män och kvinnor tjänar relativt lika i de flesta yrkeskategorier, men för avdelnings- och enhetschefer är skillnaderna stora. En manlig tjänar i snitt 4 200 kronor (10 procent) mer än en kvinnlig.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb