×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Vill jobba med män som slår”

2012-06-12, Tidningenvision.se

Johanna Wallins intresse för kvinnovåld vaknade på gymnasiet när hon engagerade sig i kvinnojouren. Nu vill hon vidareutbilda sig till sexolog. Men första steget in i yrkeslivet blir på försörjningsstöd i Borås.

När Johanna Wallin flyttrensade bland sina pluggpapper hittade hon en av socionomutbildningens första studieuppgifter. Där skulle man skriva vad man ville jobba med.

– Jag skrev att kriminalvården verkade häftigt, eller att jobba med familjehemsplaceringar. Nu har jag ändrat mig – att tvångsomhänderta barn verkar vara ett känsligt arbete. Jag blev skrämd när vi diskuterade "Fallet Louise" på utbildningen, säger hon.

Louise-fallet uppmärksammades i Uppdrag granskning och handlade om en ung flicka som hade vanvårdats utan att socialtjänsten ingripit på rätt sätt. Bristerna berodde bland annat på att kommunen låtit oerfarna socialsekreterare arbeta med barnavårdsutredningar.

Nu ska Johanna Wallin, som knappt varit på ett socialkontor tidigare, bedöma om personer har rätt till socialbidrag eller inte.

– Känslorna är blandade. Eftersom jag gjorde min praktik i Peru på ett hem för misshandlade tjejer, så har jag ingen erfarenhet från socialtjänsten.

Oroar du dig för något?

– Ibland har jag oroat mig för att inte få respekt från mina klienter på grund av min unga ålder. Fast det enda som kan göra det svårt är om jag själv blir osäker och det lyser igenom. Fel kommer jag att göra, men jag hoppas att de inte blir så stora. Vi är människor som jobbar, inte robotar.

Johanna Wallins c-uppsats handlade om behandlingsprogram för män som slår. Hon vill gärna jobba med kvinnovåld i framtiden.

– På gymnasiet snöade jag in på feminism och min lärare tipsade mig om kvinnojouren i Alingsås. Jag var för ung för att sitta i jourtelefonen, men jag kunde gå och fika med kvinnorna och passade deras barn.

Men ännu känner hon sig för oerfaren för att jobba med våld i relationer.

– Det är ganska tufft arbete att jobba med kvinnor som bli slagna och män som slår, man måste ha pondus. Den styrka som krävs finns någonstans inom mig, men jag behöver erfarenhet.

För att få mer kunskap vill hon läsa en 3-årig masterutbildning i sexologi som startar i Malmö nästa höst.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb