×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tjänstemän friare än arbetare

2012-06-15, Tidningenvision.se

TCO:s medlemmar har mer frihet och förmåner i sitt arbetsliv än LO:s medlemmar. Det avslöjar en ny rapport från LO.

Rapporten heter ”Röster om facket och jobbet” och jämför medlemmar i de fackliga centralorganisationerna TCO, LO och SACO. Den visar bland annat att 66 procent av TCO:s medlemmar och 69 procent av SACO:s medlemmar har friheten att själva planera sitt arbete jämför med bara 37 procent av LO:s medlemmar.

En betydligt större del av TCO:s och SACO:s medlemmar, 70 respektive 82 procent, har också flexibel tid än LO:s medlemmar, 37 procent.

Gemensamt för alla de tre fackliga centralorganisationerna är att män i klart högre grad än kvinnor har mer friheter i arbetet.  Till exempel kan 92 procent av TCO:s manliga medlemmar ta en fem minuters paus utan att be om lov medan bara 75 procent av kvinnorna kan det. Skillnaden mellan kvinnor och män är större inom TCO än inom SACO.

Vidare anser sig 77 procent av TCO:s medlemmar tillhöra medelklassen i jämförelse med LO:s medlemmar där 57 procent anser sig tillhöra arbetarklassen.

Läs hela LO:s rapport här.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum