×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Missnöje med jobbpolitiken

2012-06-04, Tidningenvision.se

7 av 10 arbetsförmedlare tycker inte ungdomsgarantin eller jobb- och utvecklingsgarantin är ett tillräckligt stöd för arbetssökande.

Fakta

  • Arbetsförmedlingen hade 2011 drygt 1 miljon inskrivna arbetssökande, varav drygt 250 000 ungdomar
  • En handläggare har i genomsnitt 197 kundkontakter per månad. 168 av dem är med arbetssökande.

En enkät som fackförbundet ST gjort visar att landets arbetsförmedlare inte är nöjda med regeringens jobbpolitik. 70 procent av arbetsförmedlarna anser inte att ungdomsgarantin eller jobb- och utvecklingsgarantin är ett tillräckligt stöd för de arbetssökande. Man anser att insatserna håller för låg kvalité, insatserna kommer igång för sent och att utformningen av programmen riskerar att individer låsa in i åtgärder som inte leder till vidare jobb. 8 av 10 arbetsförmedlare anser också att de ändrade turordningsreglerna i LAS inte varit någon effektiv åtgärd.

En klar majoritet av arbetsförmedlarna anser att arbetsmarknadsutbildning är den åtgärd som borde erbjudas mer till arbetssökande. Stöd för, och kontroll av, aktivt jobbsökande hos de inskrivna är den åtgärd de vill se mindre av.

46,3 procent av arbetsförmedlarna tycker inte att de lagar, regler och politiska beslut som de har till uppdrag att jobba efter är väl anpassade till behoven hos de människor jag ska hjälpa. Drygt hälften uppfattar inte att de har tillräckligt med tid och andra resurser för att klara sitt uppdrag.

Mer tid för kontakt med arbetsgivare (56 procent), tid för nödvändig analys, reflektion och utvärdering (52 procent) och möjlighet att koncentrera sig på kärnarbetsuppgifterna (52 procent) är de vanligaste sakerna arbetsförmedlarna vill förändra i sitt arbete för att kunna ge arbetssökande ännu bättre service.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum