×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Länsmuseer kämpar med svag ekonomi

2012-06-18, Tidningenvision.se

Bidragen från kommuner och landsting ökar inte i takt med kostnaderna. Länsmuseerna tvingas dra ned.

Det ekonomiska stödet från staten, kommuner och landsting står oftast för mer än hälften av länsmuseernas inkomster. Men de senaste åren har uppräkningen av anslagen varit så liten att den inte täcker kostnadsökningarna för löner, drift och underhåll. Det visar en enkät till länsmuseerna i Kalmar, Östergötland, Kronoberg och Jönköping som Sveriges Radio gjort.

– Det ekonomiska läget är ständigt pressat, säger Sergei Muchin, chef för länsmuseet i Jönköping till P4 Jönköping, och konstaterar att museet tvingats säga upp personal.

Läget är likadant över resten av landet. En undersökning som Tidningens Visions magasin Allt om Jobbet gjorde i vintras visade att två av tre museer minskat antalet anställda de senaste åren. Några har tvingats säga upp personal, andra har låtit bli att återbesätta lediga tjänster. 10 av 18 länsmuseer som deltog i undersökningen uppgav att anslagen ökat mindre än kostnaderna.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum