×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: 3,6 procent till anställda i kyrkan

2012-01-25, Tidningenvision.se

Minst 3,6 procents löneökningar det kommande året och fler semesterdagar för anställda under 40 år. Det kräver Vision i sitt yrkande som i dag lämnades över till arbetsgviaren.

Den 1 april ska omkring 4 500 medlemmar i Vision som arbetar i Svenska Kyrkan få ett nytt centralt löneavtal. I dag lämnade facket sina krav till Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.
 
Vision kräver att medlemmarna ska få minst 3,6 procents lönelyft i genomsnitt under 2012. Men facket kräver inga garanterade löneökningar för varje individ utan lönerna ska sättas individuellt i samtal mellan anställd och chef.
 
3,6 procent är en högre nivå än det normerande industriavtalet på 3,0 procent på 14 månader. Vision motiverar kravet med att de anställda inom Svenska kyrkan måste kompenseras för att de har lägre löner än andra jämförbara sektorer.
 
Vision har också flera krav för yngre medlemmar, bland annat fler semesterdagar för dem som är yngre än 40 år och stärkta rättigheter för dem med visstidsanställningar.
 
Vision vill också införa så kallad ansvarsarbetstid för dem som vill. Den anställde jobbar då i snitt 38 timmar i veckan men kan ta ledigt när verksamheten tillåter och ta igen tiden vid ett annat tillfälle. I gengäld får man ingen ersättning för övertid och obekväm arbetstid utan dessa byts ut mot ett fast tillägg på månadslönen.
 
Läs hela yrkandet på Visions webbplats.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb