×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Väktare skyddar socialkontor

2012-01-31, Tidningenvision.se

Ett tekniskt problem har försenat utbetalningar av socialbidrag. Nu har socialkontoret i Angered i Göteborg anlitat väktare för att skydda sin personal från upprörda bidragstagare.

För bara några år sedan köpte Göteborg stad in ett nytt datorsystem in för att förhindra datorhaverier inom socialtjänsten. Men tekniska problem med systemet har ledde i förra veckan till kaos och för sent utbetalda socialbidrag. På socialkontoret i Angered anlitade man vakter för att skydda personalen från eventuellt upprörda socialbidragstagare, skriver Göteborgs-Posten.

– Vår reception är inte byggd för att ta emot många besökare, så det var en förebyggande åtgärd. Men inga incidenter har skett, även om några brukare självklart har varit frustrerade, säger sektorchef Gunnel Pettersson till Tidningen Vision.

Datorsystemet har nu kommit igång, och väktarna är inte längre kvar på socialkontoret i Angered. Dessutom planeras nu intensivt för att skapa en tryggare mottagning.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb