×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Utredning hamnade i papperskorgen

2012-01-25, Tidningenvision.se

Göteborgs stad skulle granska om personalförmånerna var bättre i bolagen än i övriga staden. Men det insamlade faktamaterialet stannade på en tjänstemans skrivbord.

Ingen visste riktigt, men det fanns många rykten. Därför slog Göteborgs stad 2009 fast att man skulle ta reda på hur personalförmånerna såg ut i stadens förvaltningar och bolag. Var förmånerna bättre i bolagen? Och i så fall, hur stora var skillnaderna?

Utredaren Pia Henström Björk­man fick i uppdrag att samla in ett faktaunderlag. Hon fick in ett stort material och bad de ledande politikerna i personal- och arbetsmarknadsutskottet att specificera vad hon skulle koncentrera sig på. Någon respons har hon inte fått.

Nu anser hon att materialet kan vara för gammalt för att vara användbart.

– Materialet kommer från sommaren 2010. Sedan dess har staden gjort en stor omorganisation som kan ha inneburit förändringar.

Mats Pilhem (V), ordförande i personal- och arbetsmarknadsutskottet i Göteborg, motiverar tystnaden med att materialet var oerhört spretigt, och att de som svarat var olika noggranna.

– Det var en väldigt spridd skur av svar. Vi upplevde att man inte kunde dra några slutsatser av materialet, säger han.

Men frågan är fortfarande viktig, menar han. Därför planerar den rödgröna majoriteten i Göteborgs stad att göra en ny undersökning om de anställdas förmåner med alla förvaltningar och bolag, denna gång med tydligare frågor.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb