×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialsekreterare protesterar i Uppsala

2012-01-30, Tidningenvision.se

I kväll genomför socialsekreterare i Uppsala en manifestation. De kräver högre löner och bättre arbetsmiljö.

Socialsekreterarna i Uppsala, främst på barn- och ungdomsenheten, har en längre tid påpekat för kommunledningen att de har en orimlig arbetsbelastning och extremt hög personalomsättning. Men personalen tycker att inget positivt har hänt och i kväll genomför de därför en manifestation utanför Uppsala konsert och kongress där kommunfullmäktige sammanträder.

–Problemen beror främst på den dåliga löneutvecklingen. Socialsekreterare som börjar arbeta i andra kommuner kan få upp lönen med 3 000 – 6 000 kronor i månaden, säger Visions vice avdelningsordförande Michael Walldén.

Den dåliga löneutvecklingen leder enligt Michael Walldén till att Uppsala kommun har svårt att behålla erfarna socialsekreterare och rekrytera nya. På vissa enheter var personalomsättningen omkring 40 procent under 2011.

Det har lett till att oerfarna socialsekreterare måste ta många tunga och svåra utredningar samtidigt som de äldre erfarna som blir kvar också får en stor arbetsbörda.

–Den yttersta konsekvensen blir att brukarna får en sämre kvalitet och rättsäkerheten hotas nästan på flera enheter, säger Michael Walldén.

På manifestationen i kväll kommer de anställda att kräva att politikerna gör något för att höja lönerna och förbättra arbetsmiljön.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb