×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landsting delar på 495 miljoner kronor

2012-01-23, Tidningenvision.se

Sjukskrivningarna ökade med 12,6 procent förra året men landstingen får ändå dela på 495 miljoner kronor ur den så kallade sjukskrivningsmiljarden. Mest får Region Skåne.

För första gången sedan sjukförsäkringsreformen infördes 2008 ökar nu sjukskrivningarna. Enligt Försäkringskassan beror det till stor del på att de som varit utförsäkrade återvänder till sjukförsäkringen.

Men sjuktalen är fortfarande låga och landstingen får därför dela på 495 miljoner kronor. Pengarna fördelas efter hur antalet sjukpenningdagar har utvecklats i jämförelse med i andra landsting.

Region Skåne hade den minsta ökningen av antalet sjukskrivningar och får därför mest pengar i förhållande till folkmängden.
 
Landsting                                       Bidrag (miljoner kr)
 

Stockholms län165,6
Uppsala län15,5
Södermanlands län17,8
Östergötlands län29,4
Jönköpings län16,3
Kronobergs län6,1
Kalmar län11,3
Gotlands län3,0
Blekinge län9,7
Skåne län106,5
Hallands län26,1
Västra Götalands län18,5
Värmlands län3,2
Örebro län12,1
Västmanlands län10,4
Dalarnas län3,1
Gävleborgs län9,4
Västernorrlands län8,8
Jämtlands län1,0
Västerbottens län7,0
Norrbottens län13,8
Hela Landet495

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb